Sparrow Aviation lämnar Halmstad

Sparrow_Aviation_ATR_42-500_(OY-RUO)_at_Tallinn_Airport.jpg
Sparrow Aviation ATR 42-500.

Sparrow Aviation kommer från den 26 juni att sluta flyga från Halmstad till Stockholm/Arlanda, Berlin och Kalmar. Linjerna har flugits med ATR 42-500 från danska Danish Air Transport med plats för 50 passagerare.

Enligt Halmstad City Airports VD Magnus Edman beror nedläggningen på att utvecklingen på linjerna varit bra men för långsam för att linjerna ska bära ekonomiskt. Halmstad-Stockholm har trafikerats med elva avgångar i veckan och Halmstad-Kalmar-Berlin med två avgångar i veckan.

Sparrow Aviation meddelade i början av maj att man slutar flyga Kalmar-Berlin från och med den 26 juni. Linjen har flugits Halmstad-Kalmar-Berlin och tidigare uppgav Sparrow att linjen till Berlin inte passade in i bolagets övriga trafik som består av inrikestrafik.

Efter nedläggningen i Halmstad och Kalmar har Sparrow endast kvar linjen Kristianstad-Stockholm/Arlanda som flygs av Amapola Flyg med Fokker 50.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.