Jet Time börjar flyga för Finnair

OY-JTT_Boeing_737-700_Jet_Time_(26313531702)
Jet Time Boeing 737-700.

Kapacitetsproblem har fått Finnair att hyra in flygkapacitet från andra flygbolag för att klara av sommarens flygprogram. Tidigare i år tecknade Finnair ett avtal med det österrikiska flygbolaget NIKI om att hyra extraflyg under 2016 och nu ska danska Jet Time också flyga för Finnair. Det handlar om en period från 4 juli till 10 augusti, där Jet Time ska flyga med två Boeing 737-700 på utvalda flygningar från Helsingfors. Jet Time ska bland annat flyga till Krakow, Prag och Venedig.

Avtalet är ett ”damp-lease” avtal vilket innebär att det är Jet Times piloter som flyger medan det är både Finnair och Jet Time besättning i kabinen.

Avtalet med Finnair innebär att Jet Time denna sommar flyger för tre reguljära flygbolag. I det fasta avtalet med SAS flyger man 11 ATR 72 flygplan och för British Airways flyger man med två Boeing 737-700 från London Heathrow, bland annat till Köpenhamn och Aberdeen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.