SAS strejken fortsätter

SAS_B737-800_LN-RRG

Vid 01.30-tiden natten mot måndag skickade Transportföretagen, som representerar arbetsgivarsidan, ut ett pressmeddelande om att kvällens och nattens förhandlingar har strandat. Strejken fortsätter alltså och innebär att 400 piloter på SAS bas i Stockholm inte arbetar.

Under måndagen ställdes 230 flighter in och 27 000 resenärer berördes. Men tålamodet hos de charterarrangörer som SAS har avtal med börjar nu försvinna och Airtours vädjar till de båda parterna att chartertrafiken inte ska omfattas i strejken.

Det är inte bara passagerare som blir drabbade av SAS strejken, även landets mindre flygplatser där SAS flyger, bland annat Ängelholm/Helsingborg, blir av med betydande intäkter.  Enligt Ängelholm/Helsingborg Airports VD Christian Zise handlar det om förlorade start-och landningsavgifter, passageraravgifter och parkeringsavgifter på ett tiotal flighter som ställts in.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: