SAS kan bli Scandinavianwings

Eurowings_A320_D-AIZQ_STR
SAS kan bli ett dotterbolag till Lufthansa precis som Eurowings är idag.

Om Lufthansa vid något tillfälle ska ta över SAS kommer bolaget att heta Scandinavianwings. Det tyska flygbolaget har nämligen redan registrerat de nödvändiga internetdomäner. Slår man upp domäner  hittar man domännamnet Scandinavianwings.com och innehavaren är ingen annan än Deutsche Lufthansa AG som därmed har ett färdigt namn om SAS vid en tidpunkt skall integreras i Lufthansa Group antingen genom en franchisemodell eller ett totalt övertagande.

Senare under året ska Lufthansa Group, bestämma om de ska ta över de resterande 55 procenten av aktierna i Brussels Airlines och enligt källor i branschen är det troligt att det belgiska flygbolaget kommer byta namn till Brusselswings när Lufthansa Group tar över bolaget.

Detta stärker teorin om att SAS vid ett eventuellt övertagande skulle byta namn till Scandinavianwings. Lufthansa har tidigare uttalat sig om att man är intresserade av att utöka samarbetet med SAS, men den pågående strejken stärker inte Lufthansas vilja till samarbete.

En kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.