Pilotstrejk kan bli verklighet ikväll

vigra sas nett

Nu på morgonen gick Svenska Flygbranschen och Svensk Pilotförening in i ett nytt möte i förhandlingarna om ett nytt kollektivavtal. Blir det ingen lösning bryter en pilotstrejk på SAS ut klockan 18 i kväll.

 Mattias Dahl, vd för arbetsgivarorganisationen Svenska Flygbranschen säger till TT strax före mötet att en förändring från piloterna krävs för att komma överens. I går avvisade pilotfacket medlarnas bud.

”Vi kräver 3,5 procent i ökade löner, och utöver det kräver vi tydlighet, ordning och reda i avtalen. SAS ska inte kunna tolka dem till sin fördel av kommersiella skäl. Dessutom kräver vi att det ska vara samma lönesystem för nyanställda SAS-piloter som för dem som varit anställda en längre tid”, sa Svensk Pilotförenings vice ordförande Wilhelm Tersmeden till TT i går.

I Norge har SAS enats om ett nytt avtal med de norska pilotförbunden NSF och SAS Norge Pilotföreningen (SNF). Avtalet, som gäller från den 1 april och är giltigt i ett år, innebär att samtliga SAS-flyg till och från Norge kommer att gå som planerat enligt ett pressmeddelande från SAS.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.