Pilotstrejk kan bli verklighet ikväll

vigra sas nett

Nu på morgonen gick Svenska Flygbranschen och Svensk Pilotförening in i ett nytt möte i förhandlingarna om ett nytt kollektivavtal. Blir det ingen lösning bryter en pilotstrejk på SAS ut klockan 18 i kväll.

 Mattias Dahl, vd för arbetsgivarorganisationen Svenska Flygbranschen säger till TT strax före mötet att en förändring från piloterna krävs för att komma överens. I går avvisade pilotfacket medlarnas bud.

”Vi kräver 3,5 procent i ökade löner, och utöver det kräver vi tydlighet, ordning och reda i avtalen. SAS ska inte kunna tolka dem till sin fördel av kommersiella skäl. Dessutom kräver vi att det ska vara samma lönesystem för nyanställda SAS-piloter som för dem som varit anställda en längre tid”, sa Svensk Pilotförenings vice ordförande Wilhelm Tersmeden till TT i går.

I Norge har SAS enats om ett nytt avtal med de norska pilotförbunden NSF och SAS Norge Pilotföreningen (SNF). Avtalet, som gäller från den 1 april och är giltigt i ett år, innebär att samtliga SAS-flyg till och från Norge kommer att gå som planerat enligt ett pressmeddelande från SAS.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.