Norwegian större än SAS

sas+eller+norwegian
Norwegian är nu större än SAS.

Norwegian var i maj Skandinaviens största flygbolag. Det står klart efter att SAS under onsdagen meddelade sina trafiksiffror för maj. SAS hade 2 601 000 passagerare ombord sina flygplan under den sista månaden under våren, medan Norwegian transporterade        2 641 666 passagerare. Trots en fin passagerartillväxt på 7,2 procent måste SAS se sig slagen av vad som en gång var en mycket mindre konkurrent främst på norska inrikeslinjer och  semesterlinjer mellan Skandinavien och Sydeuropa.

Detta har ändrat sig. I själva verket är Norwegian inte längre ett skandinaviskt flygbolag, utan ett europeiskt flygbolag med skandinaviska rötter. De flesta av Norwegians flygningar avgår från eller ankommer till skandinaviska flygplatserna. Men Norwegian flyger fler passagerare mellan icke-skandinaviska flygplatser. Dessa inkluderar bolagets linjer från Spanien till Tyskland och England, långdistansflyg från London Gatwick till USA och flygningar från de två franska öarna i Karibiska havet, Martinique och Guadeloupe till destinationer i USA.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.