300 SAS-piloter i strejk

SAS_B737-800_LN-RRG

300 SAS-piloter med Arlanda som bas tas nu ut i strejk och redan i kväll drabbas tusentals resenärer. SAS har satt in extra personal på Arlanda som ska hjälpa de strandade resenärerna och ungefär 4000 resenärer väntas bli berörda av strejken under det första dygnet enligt SAS. Det är kort- och medeldistanslinjerna som flygas av SAS som drabbas, SAS linjer som flygs av Flybe, Cityjet och Jettime berörs inte av strejken.

När strejken bröt ut vid 18-tiden på fredagskvällen fick passagerare kliva av flygplanen och istället bli ombokade. Det finns i nuläget ingen uppgift om hur länge strejken kommer pågå och båda parterna anser att de har bra bud som man har förhandlat om under hela fredagen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.