Pilotstrejk hotar SAS

SAS_Boeing_737_at_Svalbard_Airport,_Longyear
Pilotstrejk hotar SAS flygningar från och med fredag kväll.

SAS riskerar att drabbas av en omfattande pilotstrejk om man inte lyckas komma överens med Svensk Pilotförening på fredag kl 18.00 Det handlar om upp till 350 piloter i Sverige som kan tas ut i strejken vilket skulle påverka flyg inrikes, inom Skandinavien och inom Europa.

”Just nu så är vi inne i en slutfas av förhandlingarna där en tredje part är involverad. Vi ser oerhört positivt på det och är fast inställda på att vi ska nå en överenskommelse så att inte våra kunder drabbas. SAS har en väldigt erfaren och kompetent pilotkår som vi är väldigt måna om”, säger Fredrik Henriksson, presschef på SAS till Sveriges Radio.

Även i Norge ligger SAS i förhandlingar med de norska pilotfacken. En eventuell strejk i Norge skulle kunna påverka även resenärer i Sverige. Både Svensk Pilotförening och SAS har höga förhoppningar om att en lösning kommer att nås innan det att strejken träder i kraft.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.