SAS ska installera WiFi i medeldistansflygen

LN-RRL_Boeing_B.737WL_SAS_Scandinavian_Airlines_In_Star_Alliance_Colours_(9533297806)
SAS Boeing 737-800 LN-RRL har den extra WiFi ”kupolen” installerad.

Idag har SAS installerat WiFi ombord på alla sina långdistansflygplan. Men för resten av flottan måste man leta länge för att hitta WiFi. Det finns WiFi på endast 10 Boeing 737 flygplan som är baserade Norge. Resten av flottan har inte tekniken installerad, men nu har SAS börjat förbereda sig för en investering för att kunna installera WiFi i alla flygplan. I en intervju med den svenska IT-tidningen Ny Teknik, avslöjar IT-chefen på SAS att ett beslut bara är några veckor bort.

”Det här innebär en ganska betydande investering. Efter eventuellt beslut kan vi börja utrusta planen om ungefär ett år. Det blir inte alla samtidigt, utan sker i samband med större underhåll. Sammantaget tar det omkring ett år”, säger SAS IT-chef Mattias Forsberg till Ny Teknik.

Under 2011 började SAS att installera WiFi i medeldistansflygen. Men det blev bara 10 Boeing 737 baserade i Norge som hann få det installerat innan SAS under 2013 stoppade WiFi installationen på grund av tekniken som enligt SAS inte höll måttet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.