Ökat resande till/från Kalmar Öland

Kalmar_airport
Kalmar Öland Airport.

Passagerarantalet på Kalmar Öland Airport fortsätter växa. Under årets fem första månader har 95 821 passagerare valt att resa till eller från flygplatsen. Förra året var den siffran 87 867 vilket motsvarar en uppgång på drygt 9 procent.

Under maj månad ställdes tio flygningar mellan Kalmar och Stockholm in då man stängde luftrummet över Stockholm på grund av tekniska problem. I april kom beskedet att chartertrafiken till Turkiet försvinner på grund av oroligheterna i landet. Trots detta ökar alltså antalet resenärer med 8,8 procent inrikes och hela 28 procent på chartersidan.

Det finns flera orsaker till att Stockholm ökar så starkt menar Ronny Lindberg, VD på Kalmar Öland Airport. BRA har i år gått upp i kapacitet och flyger med ATR 72-500 med 72 stolar i stället för tidigare SAAB 2000 med 50 stolar. Även SAS har valt att trafikera vissa avgångar med en större maskin än tidigare. Marknaden svarar upp väl mot det ökade utbudet och trafik föder trafik menar Ronny Lindberg.

”Vi har också ett nära samarbete med researrangörerna som i år valt att bredda utbudet med flera nya destinationer från Kalmar, däribland Cypern, Kreta och Sardinien”, säger Karin Lagerlöf, Marknadschef på flygplatsen.

Enligt Lagerlöf har flygplatsen fortsatt att jobba aktivt med en marknadsstrategi som bland annat handlar om att förbättra målgruppernas kunskap om alla möjligheter till resande som finns till och från Kalmar Öland Airport, såväl direkt som med bara en incheckning, via Stockholm och vidare ut i världen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.