Norrköping invaderades av små flygplan

Cessna_172_Skyhawk_(D-EDDX)_02
Cessna 172.

Under torsdagen landade 45 flygplan från Danmark på Norrköpings flygplats. Det var framför allt flygmaskiner av typen Cessna 172 och Piper PA 28 med sammanlagt 116 personer ombord som besökte Norrköpings flygplats på torsdagsförmiddagen.

”De mellanlandar här för att sen fortsätta vidare till Tallin i Estland under helgen,” säger Björn Ahlgren, skolchef på flygklubben NAFK (Norrköpings automobil och flygklubb).

Flygklubben tog emot de danska gästerna som stannade till för att tanka och äta lunch. Gräsplanen framför klubbstugan fylldes på av småplan och hela luften brummade. En av besökarna var Niels Sögaard Hansen, som kom från Jylland i sitt ultralätta kompositplan. 1 timme och 45 minuter tog det för honom att flyga till Norrköping.

Efter stoppet i Norrköping och Tallin ska de danska flygentusiasterna vidare till Finland innan det är dags att resa hem igen. Hela evenemanget arrangeras av Dansk Motorflyve Union som är en del av Kongelig Dansk Aeroklub. De gör en liknande rundresa varje år men det är första gången de mellanlandat i Norrköping.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.