Croatia Airlines ska öppna fler baser

Croatia_airlines_a319-100_9a-cti_landing_arp
Croatia Airlines planerar nu att expandera i Östeuropa med bland annat Airbus A319.

Croatia Airlines som idag har en bas på Zagrebs flygplats i Kroatien planerar att expandera och öppna fyra nya baser i Östeuropa. Baserna ska vara placerade i Sarajevo, Skopje, Pristina och Tirana och erbjuda regionala flyglinjer inom Europa. Alla baser ska startas den första april 2017 och man kommer att basera olika flygplan beroende på hur marknaderna svarar på de flygstolar som Croatia Airlines ska erbjuda.

En faktor som avgör hur snabbt Croatia kan expandera baserna beror på antalet flygplan man har i flottan. Enligt flygbolagets VD Krešimir Kučko har man under två år haft förhandlingar med olika flygplanstillverkare om sex nya flygplan och man ska ta ett beslut om vilket flygplan det blir i slutet av juni i år. Idag har Croatia en flygplansflotta som består av fyra Airbus A319, två Airbus A320, sex Bombardier Dash 8 Q400 och en Fokker 100 som flygs av Trade Air.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.