Egyptair MS 804 skickade nödsignal innan kraschen

Egyptair,_SU-GBZ,_Airbus_A320-232_(16455436932)
Egyptair Airbus A320 som flög MS 804.

Egyptiska myndigheter bekräftar nu att Egyptair MS 804 skickade ut en nödsignal minuter efter att det försvann från radarn, skriver The Guardian. Sökandet efter planet börjar bli alltmer pressat och snart slutar de svarta lådorna att skicka ut signaler.

Uppgiften om en nödsignal innan planet försvann från radarn presenteras på Egyptens statliga informationstjänst webbplats där man skriver att ”utredarna har fått rapporter om att man har tagit emot ett elektroniskt nödanrop från planets nödradiosändare ELT (Emergency Locator Transmitter)”.

Även den amerikanska myndigheten National Oceanic and Atmospheric Administration uppger att de har plockat upp nödsignaler minuter efter att man tappade kontakt med passagerarplanet över Medelhavet på sin rutt från Paris till Kairo den 19 maj.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.