Bromma firade 80 år

ladda ned (3)
Stockholm Bromma firade 80 år.

Många gillar klassiska Bromma Stockholm Airport. Tusentals stockholmare samlades tillsammans med Swedavias flygplatspersonal under lördagen den 21 maj när Bromma firade sitt 80-årsjubileum.

En av firarna var 87-åriga Marianne Gestman som var med på flygplatsens invigning redan 1936.

”Jag och min mamma cyklade från Sundbyberg med en kaffepanna i cykelkorgen. Jag minns att det var massor av människor och många propellerflygplan,” säger Marianne som togs emot av dagens flygplatsdirektör Peder Grunditz.

Gästerna på 80-årsdagen fick prova på att spruta vatten från korgarna på avisningsfordonen, klättra på brandbilar och BRA:s piloter tog emot i flygplanens cockpit och berättade om hur det är att styra en stor flygmaskin. Olika flygföreningar, liksom polis, räddningstjänst, tull och Röda Korset visade upp sin verksamhet. Besökarna fick även chansen att göra ett besök i LFV:s flygledartorn. Samtidigt som firandet pågick kom och gick den ordinarie flygtrafiken på flygplatsen.

”Väldigt roligt att så många kommer hit till oss på Swedavia. Det visar Brommas betydelse för Stockholm och att många har en väldigt positiv relation till cityflygplatsen”, säger Peder Grunditz flygplatsdirektör.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.