Sälens nya flygplats på regeringens bord

Saan..
Sälens nya flygplats närmar sig byggstart, men väntar nu på beslut från regeringen.

Nu har regeringen Sälens nya flygplats på sitt bord. Region Dalarna, Scandinavian Mountains AB och Trafikverket har lämnat över sitt arbete inför regeringsbelutet och prövningen av EU. 680 miljoner i privat finansiering är säkrad och första fem årens drift. De första flygplanen beräknas landa på Sälens nya flygplats under 2018.

På Region Dalarna är man övertygad om att flygplatsprojektet i Sälenfjällen tagit stora kliv framåt när privata investerare går in med 680 miljoner och säkrat fem års drift. Nu är det upp till Sveriges regering. Eftersom det inte är en kommunal utan en privat flygplats så utgår inga statliga driftsbidrag som till flygplatserna i Borlänge och Mora.

”Vi, Trafikverket och Scandinavian Mountains lämnade den 9 maj vår rapport till regeringen som ska pröva om förra regeringens anslag på 250 miljoner kronor står i strid mot EU:s regelverk om statsstöd. Vår bedömning är att så inte är fallet för vi har via Scandinavian Mountains AB har anlitat en EU-expert som har åtta års erfarenhet av EU i Bryssel utrett detta noga”, säger Tiina Ohlsson, regiondirektör för Region Dalarna.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.