Borttappat bagage resenärens största stressmoment

Boing 747 London - Bangkok
Resenärer är mest stressade över att bagaget kan komma bort

Inför sommarens semester har Airtours frågat drygt 2500 av sina resenärer vad de är mest stressade för inför en utlandsresa. Det visade sig att mer än var tredje oroar sig för att bagaget ska komma bort och var femte resenär är stressad över att de ska glömma passet.

Det är mycket att tänka på när man ska ge sig iväg på sommarens utlandsresa. I Airtours nyligen genomförda kundundersökning Resekompassen svarar mer än var tredje resenär att de är mest stressade över att deras bagage ska komma bort. Drygt en av tre oroar sig för att de ska missa flyget.

”Det är helt naturligt att ha lite resfeber inför semestern, trots att många idag är vana resenärer. Men faktum är att endast drygt sex bagage per tusen passagerare faktiskt försvinner på flygplatsen”, säger Stefan Chatzopoulos informationschef på Airtours.

Sedan 2007 har andelen förvunnet bagage minskat med strax över 50 procent. Den vanligaste orsaken till att det händer är att man byter flyg. Att glömma passet är desto vanligare. Förra året fick 22 886 svenskar ordna tillfälliga pass på Arlanda samt Landvetter inför sina utlandsresor.

Fem-i-topp över vad som är mest stressande inför en utlandsresa:

  • 1.Att mitt bagage ska komma bort (37,7 %)
  • 2.Att missa flyget (34,5 %)
  • 3.Att glömma passet (22,9 %)
  • 4.Att flyget ska vara försenat ( 17,9 %)
  • 5.Att glömma packa något viktigt (13,9 %)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.