Flygproblem på Arlanda igen

Arlanda_1_Publish
Stockholm Arlanda Airport

Det problem som under lördagen drabbade flygtrafiken till och från Stockholm/Arlanda uppges bero på datan för flighternas färdplan som har havererat. Felet upptäcktes vid lunchtid på lördagen och innebär förseningar och inställda avgångar/ankomster. Vid 21-tiden på lördagskvällen uppgav Luftfartsverket att problemen var lösta och trafiken kunde återgå till normal drift igen.

Enligt Luftfartsverket måste varje färdplan som bland annat registrerar flightens starttid och rutt skötas manuellt på grund av dataproblemet. Det påverkade bara de plan som lyfte från Arlanda.

”Vi har inga restriktioner men lägger på fem minuter vid varje start för att kunna hantera det manuellt. Dessbättre är det en lågintensiv tid på lördag eftermiddag och vi hoppas det ska hanteras på ett bra sätt”, säger Per Fröberg, pressansvarig på Luftfartsverket.

I förra veckan drabbades flygtrafiken av totalstopp i flera timmar på grund av tekniska problem i radarsystemet hos flygtrafikledningen.

 

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.