Flygtrafiken i Luleå stoppades

Lulea_airport
Flygtrafiken till/från Luleå Airport stoppades på grund av en drönare.

Under fredagen stoppades flygtrafiken till och från flygplatsen i Luleå på grund av en drönare som upptäckts i luften. Stoppet varade 40 minuter och var det första i Norrbotten på grund av drönare som blivit allt vanligare. Dock var påverkan på flygtrafiken liten, det var endast en SAAB 340 från Nextjet som blev påverkad genom att ligga i vänteläge i cirka tio minuter innan landning.

 

Drönare är ett växande problem för flygtrafiken. För två år sedan stoppades trafiken sex gånger på grund av dessa obemannade luftfarkosterna, förra året var siffran 36. Drönarna kan ställa till allvarliga olyckor i flygtrafiken och därför är de förbjudna i områden flera kilometer runt landningsbanorna.

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.