Oklart vad som orsakat flygstopp

Verkeerstoren_Brussels_Airport

Delar av svenskt luftrum stängdes under ett par timmar i torsdags förra veckan. Ett datorfel i flygledningen gjorde att det inte gick att trafikleda planen i luften. Enligt flygtrafikmyndigheten LFV var den preliminära orsaken till flygstoppet servicearbeten i Telias system, något som även bekräftades av Telia.

Men nu backar LFV och anser att det blev en förhastad slutsats som drogs väldigt kort efter    att datorfelet inträffade.

LFVs pressansvarige Per Fröberg säger till TT ”Vi kan inte dra en sådan slutsats så snabbt utan vi måste få tid att titta på det här i lugn och ro för att se: vad var det som orsakade det här?”

Utöver flygstopp och kaos i SJ:s biljettsystem har även saboterade telemaster visat på svagheterna i Sveriges infrastruktur. Under fredagen höll infrastrukturminister Anna Johansson ett krismöte med LFV, Transportstyrelsen, Trafikverket och SJ.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.