Boeing 747 landade i Norrköping

I måndags ca kl 23.00 landade det en Boeing 747F på Norrköping Airport direkt ifrån New York. För första gången kommer travhästar in med flyg direkt till Sverige direkt från USA för att tävla i Elitloppet den 27-29 maj på Solvalla. Det är tolv travhästar i världsklass som landar på Norrköping Flygplats.

Planet kan och får landa i Norrköping sedan flygplatsen omcertifierades till en flygplats med kod 4E hösten 2015. Norrköping Airport är en av få svenska flygplatser som också är godkänd gränskontrollstation för införsel av hästar.

I slutet av denna vecka kommer också franska travhästar direkt från Frankrike att landa i Norrköping, för att sedan ta den korta sträckan landvägen upp till Solvalla och Elitloppet.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.