Ryanair slutar flyga från Oslo-Rygge

Rygge_Ryanair_2012-10-04T21-41-07
Två Ryanair Boeing 737-800 på Oslo-Rygge flygplatsen.

Ryanair har nyligen meddelat att man slutar flyga på Oslo-Rygge flygplats den 1 november. Det sker i protest mot att den norska regeringen har beslutat att från i sommar införa en flygsätesavgift. Att Ryanair slutar flyga till Oslo-Rygge gör att ledningen för Rygge tvingas lägga ner flygplatsen.

”Styrelsen ser inte att det finns grund för civil trafik efter 1 november 2016 och har beslutat att trafiken ska avvecklas efter detta datum om den förväntade volymen från Ryaniar bekräftas”, säger flygplatsägarna i ett pressmeddelande.

 Oslo-Rygge har en miljon resande per år och Ryanair står för cirka två tredjedelar av dessa. Enligt flygplatsledningen skulle en förlust av lågprisbolaget innebära ett minus på 120 miljoner kronor årligen. Den nya avgiften som Stortinget beslutade om före jul och som införs 1 juni innebär en intäkt på en miljard till staten.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.