SAS tar in Bombardier Dash 8 Q400

2010-04-06_Dash8_flybe_G-JECZ_EDDH_02
Flybe Bombardier Dash 8 Q400 börjar flyga för SAS

Nästan nio år efter det att flygplanstypen sparkades ut ur SAS efter tre dramatiska nödlandningar ska nu Flybe börjar flyga Bombardier Dash 8 Q400 för SAS. SAS kommer inte själva att ha någon besättning ombord utan det är Flybes personal som kommer att arbeta ombord. Dash 8 Q400 kommer att flyga för SAS under juni för att Flybe har reservkapacitet på grund av underhåll och flygplanen kommer att baseras på Stockholm/Arlanda.

Det brittiska flygbolaget flyger idag fem ATR72-600 för SAS och Flybe är världens största operatör av Dash 8 Q400 då man har 52 flygplan med ytterligare 17 på ingång. Dash 8 Q400 kommer att flyga i Flybes färger och främst trafikera linjer från Stockholm/Arlanda till destinationer i Sverige och Finland. De specifika flygplan är byggda i 2008 vilket är efter SAS landställsproblem med flygplanstypen vilket innebär att de fel som SAS hade med Dash 8 Q400 är lösta på de flygplan som Flybe nu ska flyga för SAS.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.