BRA bidrar till ökning i Sundsvall

DSC_3931
BRA ATR 72.

Trafiken på Sundsvall fortsätter att öka och under april slutade det med en ökning på 20 procent fler passagerare än förra året. En av anledningarna är att trafiken till Stockholm/Bromma med BRA nu flygs med en ATR 72-500.

BRA flög tidigare med SAAB 2000 med plats för 50 passagerare, men i december förra året bytte man till den större ATR 72-500 som tar 72 passagerare. Med ett större flygplan på linjen till Stockholm/Bromma ökade kapaciteten med 1 000 stolar i veckan eller 44 procent. Det visar sig nu att marknaden gett en gensvar på kapacitetsökningen. Under april månad ökade antalet passagerare med 20 procent på Sundsvalls flygplats. Det är en fortsättning på positiva starten på året som hittills i år gett en ökning med 10 procent jämfört med samma period förra året.

Förutom BRA flyger även SAS flera gånger per dag till Stockholm/Arlanda med Boeing 737-600 och även ATR 72-600 på avgångar mitt på dagen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.