SAS ställer 10 flygplan på marken

Bombardier_CRJ-900_OY-KFB_SAS_-_Scandinavian_Airlines_System_(3448156251)
SAS Bombardier CRJ 900.

SAS har tvingats göra en extra teknisk inspektion av tio av sina 12 flygplan av typen Bombardier CRJ900 som flygs av dotterbolaget Cimber. Flygplanen som i genomsnitt är drygt sex år gammal har successivt dragits ut av trafikprogrammet under söndagen vilket ledde till flera inställda avgångar.
Totalt under söndagen var det 40 inställda flygningar på linjer till och från Köpenhamn. Detta berörde bland annat flygningar till och från Manchester, Bergen, Helsingfors, Aalesund, Düsseldorf, Bryssel, Wien, Amsterdam, Newcastle, Aberdeen, München, Stuttgart, Hamburg, Palanga och Wroclaw.

”En teknisk kontroll av flygplanstypen Bombardier CRJ900 som flygs av Cimber kommer tyvärr leda till inställda flygningar till och från Köpenhamn den 22 och den 23 maj,” enligt ett kort uttalande från SAS. Det är en extraordinär kontroll av landställets delar vilket har gjort det nödvändigt att ta CRJ 900 ur trafik.

”En CRJ900 hade ett problem med landstället och vi har därför valt att göra tekniska kontroller på alla flygplan av typen”, säger SAS presschef Anna Vibeke Nielsen till CHECK-IN.dk.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.