WOW Air har börjat flyga till Stockholm Västerås

TF-DAD_(24261901146)
WOW Air Airbus A321.

I torsdags började det isländska flygbolaget WOW air att flyga svenskar direkt till Reykjavik från Stockholm Västerås flygplats. Från Island har WOW air fortsatt direktflyg till Boston, Washington D.C., Montréal och Toronto. Från juni i år flyger bolaget även till San Francisco och Los Angeles. Detta gör att man lätt kan nå WOW airs destinationer i Nordamerika från Stockholm Västerås. Linjen kommer att flygas fyra dagar per vecka på måndagar, torsdagar, fredagar och söndagar med Airbus A320 och Airbus A321.

”Vi på WOW air är stolta och glada över att nu äntligen börja flyga från Sverige. Och för att vara ett nytt lågprisflygbolag på en ny marknad går bokningarna över förväntan”, säger Skúli Mogensen, VD och grundare av WOW air.

 

”Vi är mycket nöjda med att WOW air väljer vår flygplats för sin lansering i Sverige. Det innebär att fler kommer att upptäcka både den smidiga transporten till och från vår flygplats, men också hur enkelt det är för passagerarna med våra korta avstånd i terminalen. Vi får möjlighet att visa fler resenärer fördelarna med vår flygplats, och samtidigt erbjuda ett antal attraktiva nya destinationer”, säger Eva Wetterstrand, marknadschef på Västerås Flygplats.

WOW air startades 2011 och är Islands enda lågprisflygbolag och är helägt av grundaren och vd:n Skúli Mogensen som tidigare bott i Sverige. WOW air har en ung flygplansflotta som har en genomsnitts ålder på 2,5 år.Flygplanstyper är Airbus A320, Airbus A321 och A330 som kommer att levereras under sommaren.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.