Mora-Siljan bygger ut

Mora_flygplats
Mora-Siljan Flygplats bygger ut.

Mora-Siljans flygplats byggs ut med en ny helikopterhangar och en tillbyggnad av avgångshallen. Hangaren ska Dalarnas nya ambulanshelikopter ha och utbyggnaden av avgångshallen ökar flygplatsens kapacitet vilket gör det möjligt att ta emot fler passagerare. Ombyggnaden innebär att flygplatsen får kapacitet att hantera betydligt fler resande. De flesta är vinterturister.

”Det kommer många turister via BRA från Ängelholm”, säger Mats Jansson, projektledare från Mora kommun. Tidigare har man satt upp tält under vintern för att rymma turisterna. Behovet av en större terminalbyggnad är därför stort.

Det är framför allt trycket från skidturisterna som gör att det behövs en ambulanshelikopter. Åka skidor är roligt men det blir lätt skador och ibland behövs det en helikopter för transport till ett sjukhus. Men avståndet till närmaste sjukhus är ofta långt och det finns ett stort behov av snabba transporter.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.