Flygtrafiken i Sverige stoppad och återupptagen

040221-N-4936C-008
Flygtrafiken i Sverige hade stora problem under gårdagen.

Vid 11-tiden på torsdagen inträffade någon form av kommunikationsfel hos Luftfartsverket som satte stopp för flygtrafiken i stora delar av Sverige. Luftfartsverket bekräftar att flygtrafiken i hög grad har påverkats i mellersta och norra Sverige. Störst problem var det på Stockholms flygplatserna och Malmö. Även Göteborg Landvetter, Linköping och Umeå hade problem. Efter cirka två timmar kunde flygtrafiken återupptas med mycket stora följdförseningar under hela gårdagen, där många flyg blev flera timmar försenade och vissa även inställda.

Infrastrukturminister Anna Johansson (S) ska nu sammankalla aktuella myndigheter för att gå igenom vad som hänt och se på hur man ska göra för att detta inte ska hända igen.

”Det vi vet är att det uppstod ett fel i Luftfartsverkets datakommunikation, som Telia levererar till verket, och det medförde att man inte fick tillgång till den information som behövs för att kunna flygleda kring Bromma och Arlanda,” säger Anna Johansson till TT.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.