SAS problem på långlinjer

 

LN-RKS_A330_SAS_ARN
SAS Airbus A330-300.

Två Airbus från SAS har varit på en ofrivillig semester på utestationer i samband med Pingst. Sedan den 15 maj har en Airbus A330 med registrering LN-RKM varit fast på Newark Liberty International Aiport med en trasig bränslepump.

Enligt SAS har det varit nödvändigt att vänta på reservdelar och att det fortfarande finns en testflygning innan flygplanet kan bege sig till Skandinavien. Flygplanet var tillbaka i trafik under gårdagen.

Men det var inte bara i Newark som SAS hade tekniska problem. Sedan måndag har en Airbus A340 med registrering OY-KBA varit fast på Beijing Capital International Airport. Planet har problem med det pneumatiska systemet som bland annat är viktigt för att starta motorerna och luftkonditioneringen. SAS förväntar sig att OY-KBA under tisdagen kan flygas tillbaka till Köpenhamn, där flygplanet ska sättas i trafik igen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.