Västerås vill ta över Brommas trafik

Stockholm_Västerås_Airport
Västerås kommun vill att flygplatsen i Västerås ska ta över Brommas trafik.

Det var i en debattartikel i Dagens Samhälle i tisdags som fyra  kommunalråd i Västerås lade fram sin åsikt om Bromma. Bakgrunden är regeringens utredare Anders Sundströms slutsats att Arlanda kan komma att behöva byggas ut när Bromma avvecklas senast 2038. Enligt kommunalråden i Västerås har flygplatsen ”stor potential” att utvecklas och ta hand om mer trafik.

”Västerås flygplats ligger fantastiskt bra till mot Stockholmshållet. Vår landningsbana är gjord för att ta emot riktigt stora flyg eftersom det är en gammal militärflygplats”, säger Lars Kallsäby kommunalråd.

Men planerna kan stoppas snabbt på grund av Skavsta flygplats som är ett bättre alternativ enligt många inom branschen. Det planeras en ny höghastighetsjärnväg där man ska nå Skavsta på 30 minuter vilket inte är möjligt till Västerås.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.