Norwegian hyr in fyra flygbolag i sommar

15396126168_4d4bdda754_b
Air Explore Boeing 737-800 kommer att flyga för Norwegian.

Norwegians irländska dotterbolag har blivit tvungna att hyra in andra flygbolag för att kunna genomföra alla planerade flygningar under sommaren. Det är fyra flygbolag från Europa som under perioden 1 juni till 30 september kommer att flyga utvalda avgångar åt Norwegian.

Tidigare har det framkommit att Norwegian har gjort en fast överenskommelse med det litauiska flygbolaget Avion Express om att ha ett Airbus A320 för back-up under sommaren. Övriga bolag som kommer flyga för Norwegian är brittiska Titan Airways med Airbus A320, litauiska DOT LT som är ett dotterbolag till Danish Air Transport med Airbus A320, Air Explore med Boeing 737-800 och NEOS med  Boeing 737-800.

Titan Airways kommer att flyga från Alicante till bland annat Karlstad, Göteborg och Stockholm. DOT LT ska flyga från Barcelona till Göteborg, Birmingham och Manchester samt inrikes i Spanien. Air Explore kommer att basera en Boeing 737-800 i både Madrid och Malaga som ska användas på de flesta destinationer. NEOS kommer att backa upp Air Explore mellan 1 juni till 9 juni.

Som kompensation för att resenärerna inte kommer att flyga med Norwegian blir det gratis servering ombord.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.