BRA utökar Visby-trafik till Skåne

DSC_3931
BRA utökar Visby-trafiken till Skåne.

Allt fler skåningar tar flyget till Gotland på sommaren. Till kommande sommar sätter BRA in 54 avgångar från Ängelholm till Visby och trafiken från Malmö väntas slå rekord. Turerna på Ängelholm-Visby trafikeras under sommarmånaderna juni, juli och augusti med avgångar på torsdagar och söndagar förutom under Almedalsveckan då linjen trafikeras varje dag. Linjen flygs med BRAs ATR 72-500/600.

Linjen Malmö-Visby som trafikeras året runt har haft en ännu starkare utveckling. Januari-april ökade antalet passagerare med 30 procent jämfört med motsvarande period i fjol, och i mars sattes större flygplan in vilket ökade kapaciteten med 66 procent.

Nu ökar BRA kapaciteten ytterligare för att möta den kommande säsongen som kan bli en rekordsommar. Redan nu har linjen Malmö-Visby cirka 14 procent fler bokningar i juni och över 50 procent fler i juli, jämfört med respektive månader i fjol. BRA hoppas även att danskarna ska upptäcka Malmö-Visby linjen som är en smidig väg till Gotland inte minst under Almedalsveckan som också är mycket populär i Danmark.

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.