Emirates rapporterar rekordvinst

Emirates_logo
Emirates gick med vinst även under 2015.

Emirates rapporterar vinst för 28:e året i rad samt ett nytt vinstrekord på 2,2 miljarder dollar. Emirates har en stabil tillväxt med kapacitetsökningar och ett flertal investeringar på flera miljarder dollar påväg.

Enligt rapporten har man lyckats väl med att hantera den lobbykampanj riktad mot bland annat Emirates som förts från de amerikanska bolagen Delta, American Airlines och United. Amerikanerna hävdar att Gulfstaternas flygbolag gynnas av subventioner från ländernas regeringar.

Bolaget har nu gått med vinst under 28 år i rad. Faktorerna till framgångarna är Dubais geografiska läge mitt emellan Europa och de växande ekonomierna i Östasien, och dels satsningen på service. Dessutom har Emirates närmast obegränsade möjligheter att bygga ut Dubais flygplats med nya terminaler och landningsbanor.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.