Kalmar-Berlin läggs ner

Kalmar_airport
Kalmar Öland Airport blir av med linjen till Berlin.

Linjen Kalmar Öland Airport-Berlin höll i knappt två år, men nu läggs linjen ner. Sista flygningen går den 26 juni. I och med detta har alltså ännu en satsning på reguljärflyg från Kalmar ut i Europa visat sig inte kunna hålla i längden och få ett stabilt passagerarantal.

BMI Regional började att trafikera linjen under hösten 2014 med en daglig avgång, men slutade att flyga linjen under våren 2015 och då tog Sparrow Aviation över linje med fyra avgångar i veckan. Men passagerarantalet höll inte och Sparrow började flyga på fredagar och söndagar istället.

En av skälen till att linjen läggs ner beror på linjen inte passar in i Sparrow övriga trafik där man flyger till Stockholm från Halmstad och Kristianstad. Trots att linjen till Berlin nu läggs ner jobbar Kalmar Öland Airport nu vidare på att kunna erbjuda reguljärflyg  ut i Europa.

”Det är för att regionen ska ha en möjlighet att fortsätta utvecklas”, säger Ronny Lindberg flygplatschef Kalmar Öland Airport till Sveriges Radio.

 

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.