Göteborg Landvetter ökade med 18 procent

Landvetter_Air_View
Göteborg Landvetter Airport växer.

I fjol slog Göteborg Landvetter passagerarrekord med 18 procent och det motsvarar 6,2 miljoner resenärer som använde sig av flygplatsen under 2015. Tre fjärdedelar av alla resor går till utlandet. Varje år tillkommer och försvinner linjer från Landvetter. Den stora nyheten för i år är att två bolag börjar med direktflyg till Madrid i sommar. Spanien är det populäraste resmålet efter Sverige och därefter kommer Storbritannien och Tyskland.

”En stor del i att vi slog rekordet var att Säve flygplats stängde för kommersiell trafik. Men även om vi räknar bort det har passagerarantalet ökat”, säger Katja Sihlbom, flyglinjeutvecklare på Landvetter till Expressen.

I sommar får Landvetter också extra avgångar på befintliga linjer till Palma de Mallorca och Sicilien.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.