St. Helenas flygplats försenad ytterligare

 

JamestownCloseup01-XL
St Helena.

St. Helena är en ö som ligger mitt i södra Atlanten och som varit utan flygplats fram till för två år sedan då man började att bygga en flygplats för att öka tillgängligheten till ön. Från början skulle flygplatsen öppnats i början av detta året men blev framflyttat till maj i år. Men efter att en Boeing 737-800 från Comair testlandade på flygplatsen upptäcktes problem med turbulens på inflygningen norrifrån, bana 20.

Detta har gjort att  myndigheterna på St. Helena har sagt i ett pressmeddelande att det finns en del säkerhetsarbete kvar att göra innan kommersiella flygningar kan börja. Man meddelade samtidigt att flygplatsen nu inte har ett officiellt öppningsdatum längre, utan det  kommer att bestämts senare.

Två bolag planerar att flyga till/från St. Helena, det är Comair som kommer att flyga till Johannesburg en gång i veckan och Atlantic Star Airlines som ska ha charterflygningar till ön från London.

St. Helena har innan flygplatsen kom till endast haft en båt-kommunikation var tredje vecka som har seglat mellan St. Helena och Kapstaden. Befolkningen på ön består av drygt 4 000 människor.

St_Helena-Pos
St. Helenas läge i Atlanten.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.