SAS behåller markpersonal på Arlanda

vigra sas nett
SAS Ground Handling blir kvar på storflygplatserna.

SAS har valt att behålla sin egna SAS Ground Handling på Arlanda, Köpenhamn och Oslos flygplatser. Detta istället för Aviator som skulle ha tagit över dessa marktjänster på bolagets alla storflygplatser i Norden.

I februari i år kom beskedet att Aviator lagt ett bud värt att förhandla om på SAS Ground Handling, detta skulle då inkludera alla flygplatser i Norden. Men nu har alltså SAS och Aviator ändrat sig, vilket innebär att SAS Ground Handling blir kvar på Arlanda, Köpenhamn och Oslos flygplatser, men Aviator kommer att ta över markpersonal på Göteborg-Landvetter och Malmös flygplatser.

Robert Maiorana är vd för SAS Ground Handling Sverige och enligt honom har företaget utvecklats till ett mer konkurrenskraftigt alternativ sedan starten på diskussionerna om att lägga ut rampverksamheten på andra företag. Detta är alltså anledningen till att man väljer att behålla sin egen markpersonal på de tre storflygplatserna.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.