Norwegian öppnar bas på Mallorca

Norwegian_Boeing_737-800;_LN-DYA@CPH;04.06.2010_575ay_(4688160639)
Norwegian Boeing 737-800.

Den första juni i år öppnar Norwegian sin sjunde bas i Spanien, denna gång på Palma de Mallorca. Basen kommer att vara i linje med bolagets övriga spanska baser som drivs av dotterbolaget Norwegian Air International som kommer att anställa lokal personal från ön.

”Öppnandet av en ny bas i Palma kommer att öka Norwegians närvaro i regionen och bidra till den lokala ekonomin genom fler jobb och ökad turism”, säger Björn Kjos VD Norwegian.

Norwegian kommer i första hand att basera två Boeing 737-800 i Palma med ett 60-tal anställda. Bolaget kommer bland annat flyga till Köpenhamn från Palma. Med basen på Palma de Mallorca är Norwegian inte bara ute efter att komplettera med ett antal avgångar på linjerna till Skandinavien. Basen ger också en grund för två nya inrikeslinjer mellan Palma de Mallorca och Barcelona respektive Madrid.

Spanien är en viktigt marknad för Norwegian som har baser i Madrid, Barcelona, Alicante, Malaga, Las Palmas och Teneriffa. Totalt har Norwegian 16 baser i Europa varav sju finns i Spanien.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.