Flygverkstad i Norrköping ger nya jobb

TUIflyNordic767-300ERinArlandahangarl1200
En ny underhållsverkstad har öppnat på Norrköpings flygplats.

Under måndags eftermiddagen landade det första planet från spanska flygbolaget Volotea. Det var en Boeing 717 som kom till Norrköpings flygplats för att servas hos bolaget Nordic MRO. Att större flygplan landar i Norrköping för underhåll kan bli en vanligare syn framöver och ett tillskott i antal rörelser på flygplatsen.

Nordic MRO är ett bolag som bildats efter att flera företag har gått samman. Tanken är att leverera fullständigt flygplansunderhåll av  flygplanstyperna Boeing 717 och 737 samt MD80 och Airbus 320, skriver företaget i ett pressmeddelande.

”Vi ser en positiv framtid i detta och är mycket glada för att få mer flygplansunderhåll i Norrköping. Det kommer att innebära cirka tio till 15 nya arbetstillfällen i Norrköping, säger Juha Heikkinen”, vd och koncernchef för företagsgruppen till SVT Nyheter.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.