British Airways öppnar bas i Bremen

Dornier_328_Jet_(Sun_Air)_(5835234327)
Sun-Air of Scandinavia Dornier 328JET i Brtish Airways målning.

För första gången på 13 år börjar British Airways att flyga till Bremen i Tyskland. Det danska flygbolaget Sun-Air of Scandinavia från Billund ska flyga på uppdrag av British Airways. Från september i år kommer Sun-Air att basera två Dornier 328 på den tyska flygplatsen och bolaget har för närvarande förhandlingar om vilka linjer som ska flygas.

”Vi tittar på destinationer i England, Schweiz och Frankrike samt inrikesflyg inom Tyskland”, säger Kristian Tvergaard Commercial Director på Sun-Air till CHECK-IN.dk.

Att Sun-Air har valt Bremen som en bas för nya flygplan har en enkel anledning. Bremen området påminner mycket om flygbolagets hemmamarknad Jylland med fördelningen av affärsresenärer och nöjesresenärer. Detta gör att Sun-Air tror att de ska lyckas i Bremen för att de har erfarenhet av en liknande marknad.

Sun-Air har under 2015 utökats flotta med fem Dornier 328 som har plats för 32 passagerare och dessa flygplan har hittills flugit charter för andra bolag, men nu ska två av de baseras i Bremen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.