Växjö på gång med ny flyglinje till Europa

Växjö_Småland_Airport_land_side
Växjö Airport.

För minde än två år sedan lades linjen Växjö-Schiphol i Amsterdam ner efter att Estonian Air dragit sig ur. Det innebar att Växjö Airport återigen stod utan europeisk hub, som innebär anslutningar till hela världen. Växjö Airport tycker att den lades ner alldeles för tidigt och snart inleds nya samtal med flygbolag. Men nu kan en ny linje vara på gång igen.

”Jag kan inte säga så mycket men det ser positivt ut.Vi ska träffa ett par intressenter inom några veckor och sedan får vi se utifrån det”säger Växjö Airports vd Ulf Axelsson till Vxonews.

Det rör sig om tre olika alternativ till hub-anslutningar. Amsterdam är ett av de tänkbara och där ska KLM ha visat intresse. De andra två alternativen är Köpenhamn och Berlin. Problemen med Köpenhamn är att det inte fungerar ekonomiskt om det inte handlar om en större lösning och i Berlin är det oklart när den nya flygplatsen är klar.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.