Sundsvall-Timrå kan bliv nav för fjärrstyrd flygtrafik

Verkeerstoren_Brussels_Airport
Flygledartornen kan försvinna.

Inom kort påbörjas en utbyggnad av befintliga lokaler för att få plats med möjligheten att fjärrstyra fler flygplatser i Sundsvall.

”Nästa på tur är Sundsvall-Timrå själva vilket inte innebär en så stor flytt. Flygplats tre finns planerad och det är Linköping City Airport. Luftfartsverket ser det här som framtiden. Det är ett billigare koncept för kunden”, säger Olle Esberg till Sveriges Radio.

Sundsvall-Timrå Airport kan bli ett nav för fjärrstyrning till flygplatser och den enda RTC central vi har idag i Sverige finns i Sundsvall och Luftfartsverket satsar på det. Det finns även ett stort internationellt intresse att kunna fjärrstyra en utländsk flygplats från Sundsvall-Timrå.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.