Bombardier har stororder på gång

CS100_CS300_3view
Bombardier CS 100 och CS 300.

Den kanadensiska flygplanstillverkaren Bombardier har en order från Delta Air Lines på upp till 125 Bombardier CS 300 på gång. Det är anonyma källor på Bombardier som berättar att ordern först handlar om 75 flygplan och därefter en möjlig order på 50 flygplan till. Enligt den anonyma källan ska ett kontrakt skrivas i slutet av april.

Deltas VD Ed Bastian har tidigare sagt att MD-88 flottan hos bolaget behövs bytas ut och nu ser det ut som att Bombardier CS 300 ska bli ersättaren.

Bombardiers mycket försenade CSeries är beräknad att göra sin kommersiella debut detta år med Swiss som tar emot sin första CS 1oo innan juli i år. Den större CS 300 förväntas Air Baltic få under andra halvan av 2016.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.