Kvinnor betalar mindre för flygbiljetter

airtickets
Kvinnor betalar ofta mindre för sina flygbiljetter.

En ny undersökning avslöjar att kvinnliga affärsresande betalar mindre för sina flygbiljetter än sina manliga kollegor, detta skriver Businessclass.se.

Det är affärsresebyrån Carlson Wagonlit Travel som har bett en grupp analytiker att undersöka hur kvinnor och män beställer sina resor. Kvinnor betalar genomsnittligt 2% mindre än sina manliga kollegor. Det låter kanske lite, men när man slår ihop summorna genom längre tid blir det stort belopp. Anledningen till detta är att kvinnor beställer flygresorna tidigare.

Kvinnor beställer sina affärsresor genomsnittligt 1,9 dagar tidigare än männen och gruppen analyserade sig fram till att om man tar den ”normala” reseaktiviteten i ett företag med 1.000 anställda och gångar med de 2% kan man spara – eller betala för mycket – upp till 300.000 – 350.000 kronor på ett år.

Gruppen upptäckte också  att åldern spelar in. Det verkar som om man beställer tidigare ju äldre man är, men hur ofta man reser spelar också in. Ju oftare man reser desto senare beställer man – och det låter ju både mänskligt och naturligt.

Skillnaden mellan könen är som störst mellan folk som reser sällan (1-2 gånger årligt) men jämnas ut när man tittar på dom som flyger ofta.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.