Bryssels flygplats i full drift till sommaren

bru air
Bryssels flygplats.

Bryssels flygplats, som drabbades av en terroristattack den 22 mars återupptog delvis passagerartrafiken den 3 april. Men flygplatsen inte kommer att vara i full operativ kapacitet förrän i slutet av juni. Det säger flygplats VD Arnaud Feist i en intervju med det belgiska mediet LaLibre.be.

Den avgångshall som blev utsatt för bomberna kommer att öppnas i maj. Detta innebär att 100 av de ursprungliga 180 incheckningsdiskar kan användas och dessa kompletteras av de temporära 36 diskar som finns i ett tältet utanför flygplatsbyggnaden som för närvarande fungerar som en tillfällig lösning.

Den äldsta delen av avgångshallen där bland annat Jetairfly och Thomas Cook har haft incheckning kommer att förbli stängd. Samtidigt kommer flygplatsen att intensifiera ansträngningarna för att öka antalet passagerare som gör online check-in, så att behovet av fysiska incheckningsdiskar i avgångshallen kan minskas.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.