Nextjet blir av med SAS codeshare

Sas_oy-kfe_cr9
SAS säger upp codeshare-avtal.

SAS har valt att säga upp en del av det codeshare-avtal som bolaget haft med Nextjet. Anledningen är att Nextjet har hyrt in en underleverantör som enligt SAS inte håller måttet. SAS har avslutat codeshare-avtalet på linjen Gällivare-Arvidsjaur-Stockholm som idag flygs av det rumänska flygbolaget Carpatair med Fokker 100 på uppdrag av Nextjet. Men i övrigt kommer samarbete med Nextjet att fortsätta.

Den 6 april gled en av Carpatairs Fokker 100 av start-och landningsbanan på Gällivare flygplats på en flygning där SAS hade codeshare med Nextjet. Även flygplanens ålder ifrågasätts, den Fokker 100 som idag flyger linjen är 23 år gammal.

Det norska flygbolaget Wideröe har också blivit av med ett codeshare-avtal med SAS på linjen Sandefjord/Torp-Köpenhamn. Men detta ska bero på konkurrens till SAS linje Oslo-Köpenhamn. Men codeshare-avtalet som blivit uppsagt gäller endast på sträckan Sandefjord/Torp-Köpenhamn och inte på resor vidare ut i Europa.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.