Lufthansa vill utöka samarbetet med SAS

sas-lufthansa-1
Lufthansa kan nu köpa en del av SAS.

Lufthansa har inlett samtal med Brussels Airlines och SAS för att utvidga sin lågkostnadsplattform Eurowings, uppger Reuters.

Två källor säger under onsdagen att det tyska flygbolaget har varit i kontakt med ägarna till SAS ända sedan i höstas. Samtalen kan resultera i att Lufthansa tar en andel i det skandinaviska bolaget eller ingår i något form partnerskap eller samarbete med SAS, som idag ägs av Danmark, Norge och Sverige.

”Vi är ett börsnoterat företag. Vem som äger företaget är aldrig något vi kommenterar”, säger Fredrik Henriksson, presschef på SAS.

Personer inom luftfartsbranschen säger till Reuters att det inte är särskilt troligt att Lufthansa kommer att ta över SAS fullständigt men att en andel i SAS kan resultera i en plats vid styrelsebordet och inflytande över flygbolagets strategi.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.