Sun Air of Scandinavia lägger ner två linjer

14482335354_db61dc89cd_b
Sun Air of Scandinavia lägger ner två linjer.

Det danska flygbolaget Sun Air of Scadinavia som bland annat flyger till Göteborg och Stockholm i Sverige ska sluta flyga på två linjer från Jylland. Det är linjerna Billund-Bryssel och Aalborg-Stavanger. Linjerna har trafikerats med Dornier 328 JET/Turboprop som har plats för drygt 30 passagerare.

Anledningen till att Billund-Bryssel läggs ner är på grund av terrorattacken på flygplatsen. Detta har gjort att Sun Air har haft svårt att få start/landingstillstånd och även sviktande efterfrågan gör att man slutar flyga linjen.

Aalborg-Stavanger läggs också ned på grund av för liten efterfrågan. Linjen startades under förra året tänkt som en ”oljelinje” och eftersom oljeindustrin nu går på knäna blev passagerarantalen för små på linjen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.