Bromma har ingen framtid

Bromma_flygplats
Bromma flygplats ska läggas ned 2038.

Arlanda flygplats behöver en omfattande utbyggnad och Bromma flygplats har ingen framtid efter 2038. De slutsatserna drar regeringens utredare Anders Sundström. 

Han räknar med att Arlandas flygplats måste kunna klara nästan dubbelt så många flygresenärer år 2040. Därför väntar en omfattande och komplex utbyggnad. Det handlar inte bara om en fjärde landningsbana utan om en ny terminal och ökad kapacitet på järnväg och vägar till och från Arlanda. Någon bedömning av kostnaden har inte utredningen gjort.

Den rödgröna majoriteten i Stockholm gav strax efter valet 2014 besked om att man vill stänga flygplatsen 2022. Därför tillsatte regeringen en utredning, trots att statsminister Stefan Löfven före valet sagt att flygplatsen skulle vara kvar. Efter att en riksdagsmajoritet bestående av de borgerliga och Sverigedemokraterna sagt nej till att utreda en nedläggning av flygplatsen, så ansåg sig regeringen tvungen att ge utredningen vidgade direktiv så att det handlade om Stockholmsregionens kapacitet för flygtrafik och fler bostäder på lång sikt.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.