Kommunen lovar täcka München-förluster

Norrkoping_flygplats
Norrköpings flygplats får stöd av kommunen.

Flygplatsen i Linköping får snart konkurrens om europaresenärerna. På fredag öppnar den nya München-linjen från Norrköpings flygplats. Efter att linjen till Helsingfors stängde förra året, har reguljärflyget lyst med sin frånvaro i Norrköping. Nu gör man alltså återigen ett försök med en europalinje från Norrköpings flygplats.

Reguljärflyget har varit ett stort problem för Norrköpings flygplats. Genom åren har linjer till Köpenhamn, Helsingfors och just München lagts ner. Men nu startar företaget BMI Regional flygningar till München, med stöd av kommunen.

Hur mycket linjen kommer att kosta skattebetalarna är oklart. Enligt flygplatsens ordförande, socialdemokraten Göran Ferm, kommer kommunen att täcka upp eventuella förluster som BMI gör de första tre åren – maximalt 25 miljoner kronor. Samtidigt får man ta del av eventuella vinster under en femårsperiod.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.