Singapore minskar codeshare med SAS

640px-Singapore_Airlines_Boeing_777-312-ER
Singapore Airlines Boeing 777-300ER.

Singapore Airlines och SAS har sedan den 27 mars ett codeshare samarbete där Singapore Airlines använder sin SQ kod på 8 SAS linjer. Bland annat Linköping-Köpenhamn och Köpenhamn-London LHR.

Det är bara linjer som utgår från Köpenhamn som ingår i samarbetet, men från början var det tänkt att även linjer från Stockholm och Oslo skulle ingå. Från Stockholm var det linjerna till London LHR, Paris och Amsterdam som skulle ha en SQ kod.

Anledningen till att Singapore Airlines och SAS har valt att inte samarbeta i Stockholm och Oslo kan vara att Singapore Airlines planerar en ny flyglinje från bolagets nav i Singapore till Stockholm. Att Singapore Airlines skulle börja flyga till Stockholm har varit planerat i flera år men har aldrig blivit av.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.